Πληροφορίες προϊόντος

ISSN: 978-618-82013-5-4
Συγγραφέας: Χένρυ Κίσσινγκερ
Έτος κυκλοφορίας: 2018
Σελίδες: 116
Διαστάσεις: 14x21
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Τα πυρηνικά όπλα και η εξωτερική πολιτική, είναι θέμα μέγιστης σημασίας, που πρέπει να απασχολεί κάθε χώρα (και τους πολίτες της), η οποία θέλει να εξασφαλίσει ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά της.

Τα μυνήματα του Χένρυ Κίσινγκερ (για κάποιους «προφητείες»), που αποκαλύπτονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, είναι ξεκάθαρα: Όποιος διαθέτει πυρηνική δύναμη, και διαμορφώνει αναλόγως την εξωτειρκή του πολιτική, κυριαρχεί!

Και ποια χώρα, κατά την γνώμη του, είναι η πιο κατάλληλη όχι μόνο να διαθέτει αλλά και να χρησιμοποιεί πυρηνικά όλα; Οι ΗΠΑ!

Στο μέλλον, πιστεύει ο ισχυρός άντρας της Αμερικής, θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα φοβερά όπλα σε πολέμους, είναι αναπόφευκτο, Τίθενται, βέβαια, εύλογα ερωτήματα: Ποιός μπορεί να πιστέψει ότι μια χώρα δεν θα κάνει κατάχρηση της εξουσίας της εις βάρος άλλης χώρας που βρίσκεται σε αδύναη θέση; Ποιός μπορεί να σταματήσει την χρήση των πυρηνικών όπλων, σε περίπτωση αλόγιστης συμπεριφοράς; Ποιός μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος τα βράδια, όταν ξέρει ότι κάπου μακριά του, και τόσο κοντά του ταυτόχρονα, κάποιος, με το πάτημα ενός πλήκτρου, είναι ικανός να σπείρει τον όλεθρο;