ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ

Περιγραφή:

Δεν υπάρχει τρόπος για να υπολογίσει κανείς πόσα αδέσποτα ζώα θα είχαν πεθάνει αν δεν υπήρχαν ομάδες φιλόζωων πολιτών οι οποίοι με προσωπικό κόστος επεμβαίνουν προκειμένου να περιθάλψουν τα αβοήθητα ζώα που έχουν την ατυχία είτε να γεννηθούν και να ζουν στον δρόμο ή καταλήγουν εκεί από την ανευθυνότητα των ατόμων εκείνων που αποφασίζουν χωρίς να έχουν υπολογίσει το βάρος της ευθύνης τους να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο όμως, φαίνεται τελικά ότι η «αγάπη» τους έχει μικρή ημερομηνία λήξης.

Αυτές όμως οι οργανωμένες ομάδες πολιτών πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες έρχονται αντιμέτωπες με την τεράστια δυσπιστία και προκατάληψη που υπάρχει στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τα αυτονόητα ζητήσαμε από την Ρίτσα Κώντζογλου, πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης του Δήμου Αμπελοκήπων, να μιλήσει μπροστά στην κάμερα του ΕΟΕ και στις «Ιστορίες Ανθρώπων» για το έργο των φιλοζωικών. Η ίδια ενεργός και υπεύθυνος πολίτης της κοινωνίας, ασχολείτε  πάνω από 15 χρόνια με το μεγάλο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη την είναι η αγάπη και η ευαισθησία της που είναι αστείρευτη όλα αυτά τα χρόνια. Εξηγεί την προσωπική της αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, θίγει το μεγάλο θέμα της εγκατάλειψης τους, τώρα σε περίοδο κρίσης αλλά και πριν από αυτήν. Τονίζει την έλλειψη ουσιαστικής και συνεχούς στήριξης των φιλοζωικών από τους Δήμους οι οποίοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα της κάθε περιοχής.

2016/1080p/14:28
Παρουσίαση:
Συλλογικό
Προεπισκόπιση:

Κατέβασμα αρχείου:

Αναφορά χαλασμένου link:

tv@eoellas.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω